Weblog Alex Reuneker

Mooie omweg als duurloop

We zijn al weer even bezig met het marathonschema en voor dit weekend stond een duurloop van 30 kilometer met een blok op marathontempo (MT) aan het einde op het programma. Ik ben met een mooie omweg door de Rhoonse Grienden naar De Dalle gelopen, waar Eva aan het padellen was.

enter image description here

Duurloop van Schiedam naar Spijkenisse door de Rhoonse Grienden

Ik was vrij moe toen ik begon, maar het lekkere weer (bijna windstil, koud maar met een zonnetje) zorgde ervoor dat de duurloop best lekker verliep. Toch merk ik aan mijn algemene energiepeil dat de training erin beginnen te hakken. Als ik eerlijk ben, begin ik sommige dagen ook te twijfelen of ik mijn doel wel moet nastreven. Ik wil in Rotterdam dit jaar proberen onder de 2:40 lopen en ik geloof ook dat ik er vrede mee heb als dat niet lukt, maar ik twijfel vooral of het verstandig is, nu ik weer zo moe ben, al die voorbereidingsweken met flinke omvang te lopen. De lol raak ik kwijt en dat is echt zonde. Aan de andere kant zorgt zo'n duurloop als deze wel weer voor een goed gevoel en een heel mooie ervaring op zaterdagochtend Рzwaar, oké, maar ook fijn.

De route was mooi, zeker het laatste stuk door de Rhoonse Grienden en langs het water – zon, schapen, alles erop en eraan. Ik ben ook nog langs het mooie kasteel van Rhoon gelopen, waar we dik vier jaar geleden ons huwelijksfeest vierden.

enter image description here

Vriendelijke schapen onderweg

Het tempoblok voelde best zwaar en ging ook wat te hard (3:30-3:35 i.p.v. 3:45), dus daar moet ik de volgende keer even wat beter op letten.