Weblog Alex Reuneker

NYCRuns Haunted Island 10K

Op de laatste dag in New York stond de NYCRuns Haunted Island 10K op het programma, een Halloween-run op Governors Island. Met bijna 2000 hardlopers gingen Eva en ik na een flinke rij ‘s morgens vroeg de ferry op. De wedstrijd was veel groter en drukker dan ik verwachtte, maar het was vooral schitterend met een route langs de randen van het eiland en uitzicht op het Vrijheidsbeeld.

enter image description here

Ik had me voorgenomen vooral daarvan te genieten en een tempo rond de 3:40 te lopen; een goede prikkel na het herstel van Berlijn, maar niet te gek. Ik ging iets sneller en klokte 35:05 (!), maar ik kwam er te laat achter dat een sub-35 er wel in zat. Ik ben wel wat huiverig dit een PR te noemen, want het parcours was volgens Garmin zo’n 300 meter te kort, al verzekerde de organisatie alle lopers dat het parcours klopte en er zaten inderdaad ook wel veel scherpe bochten, hellingen en keerpunten in.

enter image description here

Wat ik niet had verwacht, was dat ik als 2e overall finishte. Later bleek ik niet 2e, maar 6e van alle 929 10K-lopers te zijn. Omdat er problemen met de ferry waren, zijn er nog 10K-lopers later gestart en vier daarvan finishten blijkbaar sneller. Jammer, maar geen probleem natuurlijk en ik bleek nog steeds 2e in de categorie 30-39 te zijn geworden.

enter image description here

We moesten de prijsuitreiking aan ons voorbij laten gaan, omdat we al snel weer de ferry terug moesten halen. De prijs wordt nagestuurd, maar de grootste prijs heb ik al ontvangen: samen met Eva, die een heel mooi PR op de 5K liep (23:58), een schitterende ervaring opdoen in New York, veel leuke andere hardlopers ontmoeten, en allerlei Halloween-zoetigheid eten na de wedstrijd!

enter image description here