Weblog Alex Reuneker

Hardlopen tijdens de wintersport in Valloire

Moet je in een herstelperiode, voordat het marathonschema weer begint,wel gaan hardlopen als je een paar dagen gaat wintersporten. Nee, dat moet niet. Maar als het goed voelt, kun je het natuurlijk wel gewoon doen - zeker als er weinig sneeuw ligt en de wegen heel goed begaanbaar zijn.

enter image description here

Valloire

We zaten dit jaar in Valloire en op de eerste dag deed ik een klein herstelloopje van 5 kilometer naar en door het dorpje. Dat voelde prima na een autodag en een eerste dag snowboarden.

Op de derde dag, de dag voor de terugreis en dus weer een dag autorijden, deed ik een duurloopje van 12,5 met, net als twee dagen ervoor, een hoogtemeter of 200. Prima te doen, al heb ik bij dat tweede loopje wel rondjes van een paar honderd meter gelopen, om niet eerst alles omhoog en daarna omlaag te hoeven lopen (of andersom natuurlijk).

enter image description here

Mooie uitzichten, maar toch wel veel groen te zien

Al met al voelde het gewoon lekker om na het snowboarden nog even de benen een andere beweging te laten maken en de omgeving wat te verkennen. Moest dat? Nee, maar het mocht wel.