Weblog Alex Reuneker

Mooie omweg als duurloop

— Posted in Hardlopen by

We zijn al weer even bezig met het marathonschema en voor dit weekend stond een duurloop van 30 kilometer met een blok op marathontempo (MT) aan het einde op het programma. Ik ben met een mooie omweg door de Rhoonse Grienden naar De Dalle gelopen, waar Eva aan het padellen was.

enter image description here

Duurloop van Schiedam naar Spijkenisse door de Rhoonse Grienden

Ik was vrij moe toen ik begon, maar het lekkere weer (bijna windstil, koud maar met een zonnetje) zorgde ervoor dat de duurloop best lekker verliep. Toch merk ik aan mijn algemene energiepeil dat de training erin beginnen te hakken. Als ik eerlijk ben, begin ik sommige dagen ook te twijfelen of ik mijn doel wel moet nastreven. Ik wil in Rotterdam dit jaar proberen onder de 2:40 lopen en ik geloof ook dat ik er vrede mee heb als dat niet lukt, maar ik twijfel vooral of het verstandig is, nu ik weer zo moe ben, al die voorbereidingsweken met flinke omvang te lopen. De lol raak ik kwijt en dat is echt zonde. Aan de andere kant zorgt zo'n duurloop als deze wel weer voor een goed gevoel en een heel mooie ervaring op zaterdagochtend – zwaar, oké, maar ook fijn.

De route was mooi, zeker het laatste stuk door de Rhoonse Grienden en langs het water – zon, schapen, alles erop en eraan. Ik ben ook nog langs het mooie kasteel van Rhoon gelopen, waar we dik vier jaar geleden ons huwelijksfeest vierden.

enter image description here

Vriendelijke schapen onderweg

Het tempoblok voelde best zwaar en ging ook wat te hard (3:30-3:35 i.p.v. 3:45), dus daar moet ik de volgende keer even wat beter op letten.

Koude en plaatselijk gladde duurloop

— Posted in Hardlopen by

Het marathonschema is vorige week van start gegaan en vanmorgen liep ik een duurloop van 27km van Schiedam door de polder naar Zoetermeer voor koffie met mijn moeder.

enter image description here

Van Schiedam naar Zoetermeer

Het was flink koud, maar droog en er stond weinig wind. Het vroege, lage zonnetje maakte de polder rond Berkel een schitterend landschap om doorheen te lopen.

enter image description here

Mooi, koud weer

Het was op plaatsen wel flink glad. Op veel fietspaden was duidelijk niet gestrooid en vooral opgevroren plasjes zorgden soms voor bijna-glijpartijen. De duurloop ging lekker en zonder al te veel moeite en de koffie na afloop was heerlijk.

Prima begin van het weekend zo!

Duurloop naar Zuiderpark, Den Haag

— Posted in Hardlopen by

Zo, de eerste week van het marathonschema voor Rotterdam 2023 zit erop. Een weektotaal van 85km, met heuveltraining, MT-intervallen en baantempo’s. Vandaag de week qua hardloopkilometers afgerond met een duurloop van 25km; inclusief een blokje van 2000 meter op marathontempo aan het einde.

Voor dit marathonschema heb ik me voorgenomen wat meer plezier te hebben en wat minder hard rigide te trainen. Daarom ga ik proberen de lange duurlopen steeds naar iemand toe te lopen om bij te kletsen, koffie te drinken en niet de inmiddels geijkte routes te lopen.

enter image description here Een saaie, druilerige foto die een aardige indruk geeft van de ochtend.

Vandaag, zaterdag 14 januari, liep ik naar een vriend die bij het Zuiderpark in Den Haag woont. De duurloop ging prima, evenals het MT-blokje, maar wat was het een slecht weer, zeg! De volle 25km in de regen en door diepe plassen. Nou ja, het hoort erbij en ik heb me toch goed vermaakt. Met koffie en bijkletsen in het vooruitzicht gaat dat ook net iets makkelijker.

Hardlopen tijdens de wintersport in Valloire

— Posted in Hardlopen by

Moet je in een herstelperiode, voordat het marathonschema weer begint,wel gaan hardlopen als je een paar dagen gaat wintersporten. Nee, dat moet niet. Maar als het goed voelt, kun je het natuurlijk wel gewoon doen - zeker als er weinig sneeuw ligt en de wegen heel goed begaanbaar zijn.

enter image description here

Valloire

We zaten dit jaar in Valloire en op de eerste dag deed ik een klein herstelloopje van 5 kilometer naar en door het dorpje. Dat voelde prima na een autodag en een eerste dag snowboarden.

Op de derde dag, de dag voor de terugreis en dus weer een dag autorijden, deed ik een duurloopje van 12,5 met, net als twee dagen ervoor, een hoogtemeter of 200. Prima te doen, al heb ik bij dat tweede loopje wel rondjes van een paar honderd meter gelopen, om niet eerst alles omhoog en daarna omlaag te hoeven lopen (of andersom natuurlijk).

enter image description here

Mooie uitzichten, maar toch wel veel groen te zien

Al met al voelde het gewoon lekker om na het snowboarden nog even de benen een andere beweging te laten maken en de omgeving wat te verkennen. Moest dat? Nee, maar het mocht wel.

Verjaardagstrail, Mastbos Breda

— Posted in Hardlopen by

Op 2 januari 2023 liepen Eva en ik een mooie trail in het Mastbos in Breda. Het was echt een heerlijke loop - lekker rustig aan gedaan, het was goed weer en we hebben fijn samengelopen. Goede herstelloop zo en gewoon heel fijn om samen te doen - zeker op mijn 38e verjaardag!

enter image description here

Mooi weer, maar door eerdere regenval waren er wel wat 'zompige' stukken

De route was schitterend en alles door het bos en onverhard.

enter image description here

Een mooie route door het Mastbos in Breda (ongeveer 15 kilometer)

Na afloop hebben we lekker cappuccino gedronken en een heerlijke pannenkoek gegeten in De Boschwachter.

enter image description here

Een heerlijke pannenkoek

Het was een heel fijne verjaardag en ik hoop er nog veel meer op deze manier te mogen vieren.

Pagina 1 of 2