Weblog Alex Reuneker

Laatste taper-week

De laatste taper-week begon met een dag niet hardlopen – wel nodig na de leegloop op zaterdag en een hersteltrailtje op zondag. In plaats van hardlopen een goede yoga-sessie (wederom https://www.youtube.com/watch?v=-Nc55aCPKmE; die bevalt al jaren heel goed) en op dinsdag een tempotraining van 12 kilometer met als kern 5000m op marathontempo. Dat ging niet vanzelf, maar ook wat te hard en het voelde ook niet echt heel zwaar. Ik voelde al wel dat ik nog echt zware benen had.

Op woensdag een herstelloopje van 8 kilometer – niets geks, gewoon even lekker naar buiten en verder koken voor de komende drie dagen koolhydraatstapelen.

enter image description here

Control-freak?

enter image description here

Heerlijk, hoor – ontbijten met een warme bagel met banaan en appelstroop

Op donderdag volgde de traditionele marathonavond bij RA. We liepen op heel rustig tempo een rondje langs het marathonmonument, de vers gespoten start- en finishmarkeringen en er was voldoende tijd voor foto's en gesprekken – heerlijk.

enter image description here

Hier komt straks de finish-lijn

enter image description here

Traditionele groepsfoto bij het marathon-monument in hartje Rotterdam

Na afloop bij RA aan Carla's verse appeltaarten met een kop thee of een 0.0. Het was een mooie avond en hoewel ik me ertoe moest aanzetten te gaan – zelfs hier al geen zin meer in? – knapte ik er mentaal enorm van op. Het is heel mooi en waardevol om met een groep ergens naartoe te werken en dan op deze manier de voorbereiding gezamenlijk afsluiten.

enter image description here

enter image description here

Tijd voor taart!

Op vrijdag volgde weer een yoga-sessie en haalden Eva en ik de startnummers op – zij loopt de halve met haar werk.

enter image description here

Startnummers halen op de Expo in het Beurs-gebouw

Na de expo hebben we lekker bagels gegeten bij Bagels & Beans.

Op zaterdagochtend om 8.00 uur deed ik de finale wedstrijdvoorbereiding: een herstelloopje van 5km met aan het einde 5x100 meter sprints. Traditiegetrouw voelde dat loeizwaar. Dat was voor Berlijn ook het geval. Nu geloof ik niet dat dit dan zegt dat het zondag in Rotterdam ook goed zal gaan, maar het tegenovergestelde is ook niet het geval. Het zegt eigenlijk gewoon niet zo veel, maar het voelde wel goed om nog even wat gedaan te hebben, want de rest van de zaterdag bestond uit wat huishoudelijke taken, maar vooral ook in het zonnetje koffie en thee drinken, goed eten en rusten op de bank. Als laatste activiteit in de middag het outfit klaarleggen, startnummer opspelden en tas voor morgen pakken.

enter image description here

Het kan maar klaar liggen!

's Avonds hebben we heerlijk samen een film gekeken en we zijn netjes op de normale tijd naar bed gegaan. Gewoon niets geks doen, dus. De rest van de week sliep ik goed en die laatste nacht, tja, die loopt zoals 'ie loopt. Klaar voor morgen!