Weblog Alex Reuneker

TMB 2021 #9 - Dag 7: Rigufio Bonatti - Maya Joie

We ontbeten met melk, muesli, kleine sneetjes brood en verse vijgenjam – heerlijk! Om 8 uur lopen we richting Refugé Elena voor koffie. De eerste vier kilometer zijn glooiend en schitterend. Daarna een korte afdaling en dan begint de klim van zo'n 800 meter. Minder zwaar dan gisteren, maar nog steeds een flinke klim. Gelukkig zijn er warme chocolademelk en cappuccino bij Elena. De rest van de dag bestaat uit nog een kleine klim naar ongeveer 2600 meter en daarna, na de onzichtbare grens met Zwitserland te hebben overgestoken, een afdaling naar 1630 meter, maar die is heel geleidelijk over zo'n 7 à 8 kilometer. Tussendoor komen we langs La Peule, een leuk café met allerlei streekproducten. We eten er, hoewel we onderweg onze picnic al gegeten hebben, een heerlijk kaasplank. Een aanrader!

enter image description here

De rest van de tocht voert ons naar het plaatsje La Fouly. De hut is erg mooi en er zit een supermarkt in het plaatsje. Altijd handig. Na nog een rondje hardlopen over een camping, langs een rivier en weer terug is het tijd om te douchen en daarna te genieten van het avondeten waar we al dagen naar uitkijken: raclette. Het stelt niet teleur. We eten heel veel kaas met aardappel en voelen ons voldaan. Na nog een kopje thee en een limoncello van het huis stappen we onze bedden in.

enter image description here

Morgen staan we op tijd, maar niet supervroeg op, want het wordt een redelijk gemakkelijke dag die ons voert naar Refugé d'Arpette, net voorbij Lac du Champex.

Afstand: 20,1km

Hoogtewinst: 1201m

Hoogteverlies: 1599m

Links: Route etappe 6 (GPX)