Weblog Alex Reuneker

TMB 2021 #8 - Dag 6: Le Randonneur - Rigufio Bonatti

We startten met een lekker ontbijt van yoghurt, stokbrood en jam. Goede koffie ook! Daarna een flinke daling van circa 1900 naar 1200 meter in Cour Mayeur. Daar hebben we lekker een cappuccino gedronken en toen daling nog iets voortgezet voordat de zwaarste klim van de TMB begon. Die voerde ons van 1170 naar 2130 meter en dat was te voelen. Eerst een flink steile weg en daarna door de bossen omhoog. Het was niet technisch, maar inderdaad wel vrij zwaar. Tussendoor nog even een appel gegeten en verder aan een stuk door geklommen.

enter image description here

Rond 12.30 uur kwamen we bij het hoogste punt aan en hebben we onze picnic opgegeten en koffie gedronken bij Bertone. Daarna was de weg glooiend met steeds wat klimmen en wat dalen. Heerlijk ging dat. We hadden wel wat regen en kou, maar ook zon. De tocht was heel erg mooi, want je ziet het Mont Blanc-massief de hele tijd mooi aan de linkerkant liggen; echt prachtig en indrukwekkend! Aan het eind van de middag, na 17km, 1335 meter stijgen en 1200 meter dalen, kwamen we aan bij de Bonatti; de hut voor de komende avond. De ligging is schitterend, tussen de koeien en met uitzicht op de weiden en bergen. Nog even een stuk hardgelopen en afgezien van een paar klimmetjes ging dat ook vrij gemakkelijk. Heerlijk!

enter image description here

Daarna douchen (tip: vraag om extra muntjes, want je hebt met een muntje maar zo'n 50 seconden water) en lekker eten: pasta vooraf, groente met aardappels en kaas als hoofdgerecht en een chocoladepuddinkje achteraf. Daarna lekker vroeg naar bed voor de tocht van morgen!

Afstand: 17,0km

Hoogtewinst: 1335m

Hoogteverlies: 1196m

Links: Route etappe 5 (GPX)