Weblog Alex Reuneker

TMB 2021 #5 - Dag 3: Refuge de Miage - Refuge de la Balme

Na een aardig ontbijt (vooral stokbrood met jam) en lekkere koffie op pad naar Refuge de la Balme. De tocht was niet zo zwaar, maar wel mooi.

enter image description here

Schitterende landschappen

Vooral na Les Contamines wandel je wat meer in bevolkt gebied en dat geeft toch een wat andere beleving. De laatste paar kilometers gingen we weer de bergen in en moesten we nog flink klimmen. De hut ligt schitterend en ik heb nog een hardlooprondje naar en rondom Lac de Jovet gedaan. Erg technisch terrein en 600 hoogtemeters in 3km heen, dus dat was flink werken.

enter image description here

Hardlopen is flink werken hier

Het water in het meer was erg koud, maar wel lekker om even de voeten te koelen. Leuke mensen gesproken en bij terugkomst lekker wijn gedronken. Het eten was lekker — rijst met kip en voor mij groente met een vegaburger en natuurlijk een karaf wijn erbij. Het was, ook qua weer, een erg mooie dag.

Afstand: 14,2km

Hoogtewinst: 897m

Hoogteverlies: 751m

Links: Route etappe 2 (GPX)