Weblog Alex Reuneker

TMB 2021 #7 - Dag 5: Auberge de la Nova - Le Randonneur

Vandaag zijn we vroeg opgestaan, omdat de tocht dik 26km met 1500 hoogtemeters zou worden. Het ontbijt was heerlijk (yoghurt met volkorenmuesli, stokbrood met jam) en de picnic was overweldigend: een enorme sandwich, een ei, een tomaat, een appel, zakje chips en een minimars. Een van onze reisgenoten heeft de eerste 5km met een bus gedaan, maar wij zijn gaan lopen. We dachten dat dat stuk vlak zou zijn, maar er zaten toch 400 hoogtemeters in.

enter image description here

Mooie paden op dag 5

Na een dik uur hebben we onze reisgenote opgepikt en de tocht naar Refuge Elisabeth ingezet om onze lunch op te eten en een cappuccino te drinken. Het was een flinke klim en onze magen protesteren wat, maar het ging goed en de flinke picnic kwam heel goed uit. Tussendoor hebben we gelukkig nog wel een appel en een tomaat gegeten — dat ons deed goed. Bij Refuge Elisabeth zaten we op 12km en dachten we flink over de helft te zijn, maar dat was niet zo. Een flinke klim volgde en dat in een regenbui. Niets aan ernstigs en bij de grensovergang met Italië was het droog met een heel mooi uitzicht op de Mont Blanc. Tijd voor foto's!

enter image description here

Mont Blanc in nevel gehuld

Daarna in een stuk vooral gedaald naar de hut vlak voor Cour Mayeur. Uiteindelijk was de tocht 26km met 1500 hoogtemeters, maar die hebben we zonder problemen kunnen lopen. De hut is mooi, met uitzicht op de bergen en het plaatsje. Na een yoga-reksessie op bed — niet ideaal, maar wel goed en lekker — lekker wat gedronken en daarna gegeten. Een heel geslaagde dag!

Afstand: 25,7km

Hoogtewinst: 1775m

Hoogteverlies: 1437m

Links: Route etappe 4 (GPX)