Weblog Alex Reuneker

Oliebollencross 2023, Koplopers Delft

Op zaterdag 31 december, oudjaarsdag, liep ik de Oliebollencross, al sinds jaar en dag georganiseerd door AV De Koplopers in Delft. Natuurlijk was er ook de beroemde Sylvester-cross, maar ik had niet zo'n zin om naar Soest te rijden voor een cross op toch al een drukke en lange dag.

Eva ging spontaan mee, omdat haar padelafspraak niet doorging vanwege het weer. Erg leuk om samen te gaan! Het weer was verschrikkelijk - totaal niet koud, maar heel veel regen en een superglad, glibberig en smerig parcours. Leuk om te doen, maar moeilijk. Niet per se zwaar, op een paar echte diepe modderpaden na. Ik merkte vooral dat ik geremd werd door de glibberigheid en diepe modderpoelen, niet of minder door conditie.

enter image description here

Een glibberig parcours in Delft

Mijn eindtijd was 39:46 op de lange cross (9,2km), goed voor een 9e plek van de 124. Prima training zo! Ik werd onderweg, tijdens ronde 1, nog wel even (terecht) op de vingers getikt door Peter van PAC, want ik schoot het verharde pad op. Dat duurde slechts een paar seconden, want het ging enigszins automatisch, maar het hoort natuurlijk niet bij een cross en Peter had gewoon gelijk. Direct terug naar de modder dus en even inhouden om te compenseren. Opgelost!

enter image description here

Joris, Eva en ik na de cross

Een mooie cross om Oud en Nieuw mee te beginnen!