Weblog Alex Reuneker

Bruggenloop 2022

Het plan voor de Bruggenloop was weggaan op circa 3:40. Je loopt dan een tijd van 55:00 minuten – net een paar seconden eronder zou natuurlijk mooi zijn. Toch was het hoofddoel voor vandaag, in deze herstelperiode, vooral lekker te lopen. Proberen te genieten van het lopen en de mensen en liever netjes en constant lopen dan te hard gaan. Lukt het tempo? Mooi. Lukt het niet? Ook goed. Tijd is nu enigszins ondergeschikt aan plezier.

enter image description here

Gezamenlijk inlopen voor de Bruggenloop

Na het gezamenlijk inlopen met RA klink het startschot. Het was flink koud, maar de korte broek en het thermoshirt bleken een goede keus. Tijdens de wedstrijd hield ik me goed aan het plan en ik ging weg op 3:40. In het begin ging het wel iets sneller, maar netjes vlak gelopen. 3:39 gemiddeld, maar iets langer dan 15km en dus helaas net geen sub-55. Officiƫle eindtijd was 55:03.

Net een paar seconden boven de 55 minuten is natuurlijk stom, maar ik ben toch blij dat ik me gehouden heb aan het tempo en ook dat het niet zo zwaar voelde. Ik ben totaal ook niet diep gegaan en heb vrij ontspannen en vooral lekker gelopen. Dat is de winst vandaag – echt genoten van de wedstrijd en het was leuk met een grote groep te zijn.

enter image description here

Na afloop van de Bruggenloop

Eva heeft helemaal super gelopen; ze wilde sub-1:20 lopen en liep 1:18:43. Heel mooi!