Weblog Alex Reuneker

Hazen bij de Spark-halve marathon van Spijkenisse

— Posted in Hardlopen by

Bij de halve marathon van AV Spark (Spijkenisse) haasde ik een vriend naar sub-1:45. Netjes en steady 4:50 gelopen naar een tijd van 1.42.13. Dit tempo ligt onder duurlooptempo en kostte dus weinig moeite, wat ervoor zorgde dat ik heerlijk ontspannen kon lopen, de toeschouwers en vrijwilligers die er, ondanks de wind, kou en regen stonden, te bedanken en te genieten van het lopen.

Op het laatste moment had ik overigens een a4-tje met de eindtijd op mijn rug gedaan en zoals gehoopt haakten er wat meer hardlopers aan – zo’n twintig zelfs!

enter image description here

Ik kreeg veel bedankjes van lopers achteraf en vooral naar het einde, waar mensen het moeilijk kregen, was het heel leuk om ze te motiveren en erbij te houden.

Custom reference corpora in keyword analysis

— Posted in Taal by

Today I added the option to directly compare two texts on the keyword analysis page.

Before today, only one general Dutch and one general English reference corpus could be loaded, but much of the time, a custom corpus is needed to get more informative results. For example, say you'd like to see a list of keywords in a certain novel. It makes sense to compare this novel to another novel, as in the screenshot below, or perhaps to a collection of other novels.

enter image description here

Well, now you can. Simply copy-paste the reference corpus to the webpage, and you're good to go.

Drechtstadloop 2022

— Posted in Hardlopen by

De Drechtstadloop halve marathon was zwaar dit jaar. Ik voelde me sowieso al moe dit weekend moe en ik had, ook door het bizar slechte weer, geen zin in de wedstrijd. Ik vond de loop zwaar met de harde wind, regen en dat over de Dordtse dijken. Duidelijk een minder goede dag, maar nog wel redelijk netjes en vlak gelopen en zo heel slecht is 1:20:56 netto nou ook weer niet. Volgend jaar maar weer eens kijken of ik een PR op de halve kan neerzetten, want die staat niet zo scherpt (1:19:11), maar voor dit jaar heb ik genoeg mooie tijden gelopen. Wel bizar dat ik langzamer liep dan tijdens de marathon van Berlijn en dat het veel zwaarder voelde.

enter image description here

Ik voelde me verder gewoon ook niet sterk tijdens het lopen. Dat kan natuurlijk aan van alles liggen, maar ik denk dat het een combinatie van moeheid en te weinig rust, de dag ervoor met flinke tegenwind wielrennen, het weer op de dag zelf en gladde (versleten) schoenen was. Ook heb ik helemaal niet getaperd – iets wat vanaf een halve marathon in mijn ogen toch eigenlijk wel verstandig is. Genoeg om voor de volgende keer op te letten dus, maar voor nu maar gewoon accepteren en doorgaan. Het positieve is dat ik wel netjes en vlak heb gelopen en dat er gewoon weer een wedstrijdje in de benen zit; zo'n prikkel is altijd goed en het was sowieso gezellig om weer met andere lopers uit de RA-groep aan de start te staan.

Ik bedacht me afgelopen week ook dat het na een herstelmaand van Berlijn en een (voor mij) snelle 10K (35:05) helemaal niet zo gek is dat ik moe was/ben. Ik had sowieso vorige week al bedacht dat ik deze laatste twee maanden van het jaar ga proberen wat minder intensief te trainen en niet zo veel wedstrijdjes te lopen. Even iets langer tot rust komen lijkt me wel verstandig en dan in januari weer eens kijken waar we naartoe gaan werken.

enter image description here